Ceny skupu z rynku trzody chlewnej za okres 2012-12-03 do 2012-12-09
Badane są ceny zakupu świń rzeźnych, ceny sprzedaży produktów uboju i przetworów, ceny giełdowe półtusz i przetworów oraz ceny targowiskowe prosiąt. Podane wartości dotyczą ostatniego dnia badanego tygodnia, tj. 2012-12-09Ceny skupu według EUROP
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Klasa | Cena netto [mpc] | Zmiana Tyg |
Ceny skupu według EUROP
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Klasa | Cena netto [mpc] | Zmiana Tyg |
Ceny skupu żywca wieprzowego
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Średnia cena żywca wieprzowego | |
3.83zł/kg |
Ceny sprzedaży półtusz wieprzowych
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Średnia cena półtusz wieprzowych | |
7992.00 zł/t |
Ceny wieprzowiny przetworzonej
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Kiełbasa toruńska | 10887.00 zł/t | |
Schab środkowy z kością | 12738.00 zł/t | |
Szynka gotowana | 17576.00 zł/t |
Ceny prosiąt na targowiskach
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Średnia cena prosiąt | 180.29 zł/szt | |
Podaż prosiąt | 3300 sztuk | |
Sprzedaż prosiąt | 2109 szt. |
W tym tygodniu w notowaniu cen 20kg prosiąt sprzedawanych na krajowych targowiskach zanotowano nieznaczny spadek cen. Za jedno odchowane prosię płacono średnio 180,29zł,...
Ceny referencyjne wieprzowiny w krajach UE
dane na dzień:
2012-12-09
2012-12-09
Cena średnia w Europie | €/100kg | |
Cena referencyjna dla Polski | €/100kg zł/100kg |
Wyświetlaj jako kalendarzWcześniejsze notowania cen skupu dla rynku trzody chlewnej z 2012 roku
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Badane są ceny zakupu ziarna zbóż i sprzedaży produktów przemiału zbóż w wybranych: przedsiębiorstwach, na giełdach towarowych oraz na ...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Badane są ceny zakupu ziarna zbóż i sprzedaży produktów przemiału zbóż w wybranych: przedsiębiorstwach, na giełdach towarowych oraz na ...
Badane są ceny zakupu ziarna zbóż i sprzedaży produktów przemiału zbóż w wybranych: przedsiębiorstwach, na giełdach towarowych oraz na ...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...